İTÜ ile alakası olmayan, kurallara uygun anketler ve başlıklar için.

tercih yapmak üzereyim ve sıralamam meteorolojiye madene jeolojiye ve jeofiziğie tutuyor . bunlar arasında en avantajlı en iyi bölüm hangisi ? mezun olunduğunda iş alanı en geniş bölüm hangisi? yardımcı olursanız çok memnun olucam
neo768

29 Tem 2010, 17:30 Başa Dön

Ben sana sorayım? Bunların arasında en çok severek yapacağın bölüm hangisi?
Bence benim sorum daha güzel oldu..
xfile.exe

29 Tem 2010, 17:34 Başa Dön

puanı en yüksek olan hangisi ise onu yaz :x :mad
Kullanıcı avatarı
klan

29 Tem 2010, 17:37 Başa Dön

JEF Jeofizik Müh.

MTO Meteoroloji Müh.

JEO Jeoloji Müh.

MAD Maden Müh.

burada çeşitli yorumlar mevcut. Ayrıca üstteki arama çubuğunu kullanarak "mezunlar kısmına da girebilirsin..

Mezunlar
Kullanıcı avatarı
dwyane

Bölüm: UCK
29 Tem 2010, 17:37 Başa Dön

Geçen gün meteoroloji bölüm başkanıyla görüştüm, bizim bölüm çok avantajlı isteyen pilot bile olabilir üstelik mezun oldukları anda işleri hazır dedi.. :diss
(çocuklara böyle söyle bize gönder dedi :lol )
Kullanıcı avatarı
faraday

Bölüm: FIZ
29 Tem 2010, 17:58 Başa Dön

İTÜ derneğinin izmirde tanıtım gününde de bir kaç arkadaş öyle demişlerdi meteoroloji müh. türkiyede tek bölümdür pilot adayı olarak kabul edilir demişlerdi ben pek inanmamıştım sanırsam öyle .s
neo768

29 Tem 2010, 19:33 Başa Dön

maden
venger

Bölüm: MET
29 Tem 2010, 19:35 Başa Dön

hemen devlet memuru olmak istiyorsan meteoroloji
Kullanıcı avatarı
dus macunu

29 Tem 2010, 19:39 Başa Dön

yok abi ben açıkçasıbi 30 a kadar devlet memurluğu düşünmüyorum en verimli yılları özel kuruluşta geçirmek daha mantıklı geliyor kendimi geliştirmem için. venger sen meteorolijimi okuyosun ?
neo768

29 Tem 2010, 19:46 Başa Dön

Meteoroloji mühendisleri mezun olunca sanki doğrudan pilot oluyormuş gibi bir yanılgı var. Neredeyse her bölüm mezunu pilot olabiliyor. Örnek olarak Türk Hava Yolları'nın pilotluk ilanındaki önkoşullardan birini yazıyorum.

2. Üniversitelerin Astronomi ve Uzay Bilimleri, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar-Enformatik, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Ekonometri, Ekonomi, Ekonomi ve Finans, Ekonomi-Yönetim Bilimleri Programı, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri Sistemleri Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Fizik, Fizik Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği, Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Hava Trafik Kontrol, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, İktisat, İmalat Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, İşletme, İşletme Bilgi Yönetimi, İşletme Enformatiği, İşletme Mühendisliği, İşletme-Ekonomi, Kimya, Kimya Mühendisliği, Kimya-Biyoloji Mühendisliği, Kontrol Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği, Matematik, Matematik-Bilgisayar, Matematik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Programı, Nükleer Enerji Mühendisliği, Sistem Mühendisliği, Telekominikasyon Mühendisliği, Uçak Elektrik-Elektronik, Uçak Gövde-Motor, Uçak Gövde-Motor Bakım, Uçak Mühendisliği, Uluslararası Finans, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Uluslararası İşletme (İşletmecilik), Uzay Mühendisliği, Üretim Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerinden lisans düzeyinde mezun olmak.

Tabii bu önkoşullardan biri sadece. Pilot olmak öyle kolay değil. :)
Kullanıcı avatarı
Direget

29 Tem 2010, 20:06 Başa Dön

ne oldugunu bilmedigin aslinda heves bile duymadigin bu bolumlere gitmek yerine neden baska bir universitede ilgi duydugun bi bolumu yazmiyorsun ki? Ille de İTÜ olsun diye istemedigin sevmedigin ya da sevmeyecegin bir bolume gitmenin bir mantigi var mi? Yildiz olsun Marmara Istanbul olsun ama aklinda olan ilgini ceken bolum olsun. Hangi bolumde okursan oku sen adamakilli okumadiktan kendini gelistirmedikten sonra piyasada zaten bulacagin is yukselecegin seviye belli! En azindan istedigin sevdigin bir bolumu oku da calisirken meslegin adina biseyler yaparken hevesle isteyerek yap Universite etiketleri bir yere kadar ise yariyor Bir is basvurusunda Bogazicili, Itulu, Sutcu Imamli adaylardan Sutcu Imamli digerlerini eleyip ise konabilir. Hersey kendini gelistirmende isine hakim olmanda bitiyor. Etiketlere aldanma Elbette egitim konusunda daha iyi olabilirler ama universitede o da bir yere kadar. Kara kara İTÜ olacak diye tutan bolumleri dusunmek yerine baska bir universitede istedigin bolumu yaz
Kullanıcı avatarı
Slayer5

Bölüm: MET
29 Tem 2010, 20:09 Başa Dön

ben jeofizik mühendisliğinden mezun oluyorum , yazdığım bölümlerin çoğu maden fakültesinde zaten fakat ben bile jeofizik ve jeoloji dışındakileri çok bilmiyorum, eğer puanın jeofizik mühendisliğine tutturacak gibiyse ( ki yüzdelik dilimden yüzde 90 anlarsın yukarıda yazdığın bölümlerden hangisinin daha kesin olabileceğini) daha ayrıntılı açıklama yapabilirim.

şu an kafanın ne kadar karışık olduğunu tahmin edebiliyorum, jeofizik çok eğlenceli bir bölüm, sevmezsen de cidden çekilmeyecek bir bölüm. stajların arazide derslerin bir kısmı arazide, keza jeolojide bu şekilde, fakat bu iki bölümde (ki jeofizik bunda bence daha baskın) bilimsel olarak bazı şeylerle ilgiliysen hele çok zevkli. bir de sürekli yeni bir şeyler öğreniyorsun yeryüzü ile ilgli uzay ile ilgili bunlar herkesin ilgi alalına girmeyebilir.

işin para kazanabilir miyim kısmını düşünüyorsan, türkiyede çok az şirkette kazanabilirsin, jeofizik okuyorsan iyi bir yere gelmek istiyorsan yüksek lisans yapmak zorundasın

jeofiziği açmak gerekirse, uzamanlaştığın dala göre çalışabileceğin pek çok alan var, para için ise petrol doğalgaz ve gaz hidrat sektörüne atılmalısın bunlar içinde amerikada ya da ingilterede yüksek lisans yapman gerek, amerikanın ve avrupanın dev şirketlerine ancak böyle girebilirsin ingiltere yıllık 150000£ ' a kadar angola gibi güney batı afrika cumhuriyetlerinde ve malezya gibi yerler günlük 800$ dolara varan rakamlara ulaşabilirsin.
fakat bunları alabilmen için jeofiziği sadece okuman değil gerçek manada sevmen gerekiyor, bölümümüzün bir çok hocası ciddi anlamda dünyada da tanınan isimler geçtiğimiz yaz ve bu yaz sadece onların referanslarıyla amerikada USGS de staj yapan arkadaşlarımız oldu.

arazi şartlarını sevmen gerek
akademisyenlikten hoşlanman gerek
ve bilgisayar başında oturup kendi modellemelerini yapabilecek kadar programlamadan hoşlanman gerek

jeofizikte, yutrdışında şu en hayal edemeyeceğin projelerde bile çalışma şansın var. bunlar güzel yanları, kötü yanları ise türkiyede yaptığım stajlarda gördüklerim sırf imzan için amele gibi çalıştırılıyorsun sürekli araziye gönderip teknik eleman gibi kullanırlar seni 1200 lira verirler yazın sıcağında en az 25 kilo aletlerle sırtında yüz metrelerce profil aldırıp ölçüm yaptırırlar....
onu da sen stressten aldığın paranın yetersizliğinden doğru dürüst yapmazsın o verileri değerlendiren adamın bilgisi de eksiktir rapora bir imza atarsın halbuki bulunan sonuçlar genelde hatalıdır, türkiyedeki orta ölçekli zemin etüd firmaları bir jeofizikçinin çalışabileceği en iğrenç yerlerdir.
Kullanıcı avatarı
ADAM1

29 Tem 2010, 22:09 Başa Dön

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir