İTÜ ile alakası olmayan, kurallara uygun anketler ve başlıklar için.

bende önceki yazılarımda onu diyordum rhesus adam kendi bölümünden alakasız yere girebiliyor örnek veriyim bir tane bi akrabamın oğlu İTÜ fizik müh. okudu çocuk şuan izmir arkas holdingde gelirgider uzmanı oldu . ki bunu istatistik mezunu yapması gerekirken fizk mühendisinide alabiliyorlar.
neo768

30 Tem 2010, 01:05 Başa Dön

rhesus benim ev arkadaşı bana sürekli bu konuda muhalefet eder. :D ben demiyorum ki itünün odtünün hiç karizması yok. ancak bu karizma çok nadiren işe yarıyor.maalesef türkiyede bu tür üniversitelerde okumayı becermiş olmak çok önem taşımıyor. en basitinden rhesus çok yakın arkadaşı olan odtü inşaat mezunu arkadaşının iş hayatında çektiklerini sonrasında aylarca gece gündüz kpssye çalışarak kamuya kapa atma çabasında olduğunu gözden kaçırıyor ki bunun gibi sayısız örnek var.
senin dediğin istatistikçi örneğine gelirsek kendi mesleğin dışında bir meslekte başka üniversiteleri bitirerek de çalışma imkanı oluyor ki türkiye de birçok üniversite mezunu bu şekilde çalışabiliyor, yeter ki kendisini iyi geliştirmiş olsun.bu sadece İTÜ mezunu olan için geçerli değil.
son olarak şunu diyeyim İTÜ sana diğerlerine kıyasla çok daha iyi eğitim vermiyor.aslında İTÜ yü kazanıp okumasını başaran birisi zaten meslek hayatında birçok şeyi başaracak yetenektedir. bir yerlerde yükselmesi bu sebepledir, yani kendisi yetenekli olduğu içindir, İTÜ yetenek kattığı için değil.itünün fiyakası ise başta belirttiğim gibi hiç olmaz değil ama nadiren olur bunu senelerdir iş hayatında özellikle gözlemleyen birisi olarak söylüyorum.
fantastic84

Bölüm: JDF
30 Tem 2010, 01:19 Başa Dön

fantastic84 yazdı:son olarak şunu diyeyim İTÜ sana diğerlerine kıyasla çok daha iyi eğitim vermiyor.aslında İTÜ yü kazanıp okumasını başaran birisi zaten meslek hayatında birçok şeyi başaracak yetenektedir. bir yerlerde yükselmesi bu sebepledir, yani kendisi yetenekli olduğu içindir, İTÜ yetenek kattığı için değil.itünün fiyakası ise başta belirttiğim gibi hiç olmaz değil ama nadiren olur bunu senelerdir iş hayatında özellikle gözlemleyen birisi olarak söylüyorum.

sen kendi yeteneklerinle itüye gelmeden bütün mühendislik bölümlerden mezun ol o zaman
alkolikk

Bölüm: END
30 Tem 2010, 02:02 Başa Dön

neo768 yazdı:bende önceki yazılarımda onu diyordum rhesus adam kendi bölümünden alakasız yere girebiliyor örnek veriyim bir tane bi akrabamın oğlu İTÜ fizik müh. okudu çocuk şuan izmir arkas holdingde gelirgider uzmanı oldu . ki bunu istatistik mezunu yapması gerekirken fizik mühendisinide alabiliyorlar.

Zaten Türkiye'de kim kendi uzmanlık alanında çalışıyor ki?
- Şu iş var yapar mısın?
- Ne iş olursa yaparım!

Aynen yukarıda verdiğin örnek gibi kimse branşıyla alakalı bir yerde işe girmiyor. Ayrıca işinle alakasız her işi de yaptırırlar. Önceki mesajlardan birinde bir arkadaş çok güzel açıklamış:
Amacın varsa, İTÜ sana güzel araç olacaktır.
Bak sana geçen gün okulun yemekhanesinde kulak misafiri olduğum bir olayı anlatayım.
Yemeğimi aldım boş bir masaya oturdum, sonra aynı masaya tahminimce doktora yapan 3 kişi oturdu. Kendi aralarında konuşurlarken X üniversitesinde 2 tane, Y üniversitesinde 3 tane profesör var burada sürüsüne bereket diye bir diyalog geçti aralarında. Aynen dedikleri gibi bazı üniversitelerde eğitim hayatın boyunca karşında sana ders anlatan bir profesör olmama ihtimali var. Sınav kağıtlarını havaya atıp, masada kalanların geçtiği, yere düşenlerin kaldığı trajikomik durumların yaşandığı üniversiteler var. Kalmanın da bir şerefi var yahu. Ben Endüstri Müh. okuyorum. Hocalarımızın çoğu dünya çapında akademisyedir. Ben bu okuldan boş bir mühendis olarak çıkmayacağım. Aldığım eğitimle de pek çok meslektaşımın önüne geçeceğim. Bundan eminim. Bu yüzden, geleceğinle ilgili karar alırken çok dikkatli olman yararına. Burada gelip bilirkişilerden fikir almakla çok iyi yaptın. Son olarak bir şey yazıp bu muhabbeti burada noktalayacağım.
Meslek seçimi yaparken, kazanacağın paraya bakma.
Hangi mesleği yaparsam mutluluk duyarım?
Hangi meslek karakterime ve kişisel yeteneklerime uygun?

Bu iki soruya kafanda cevap vermeden seçim yapma.

İTÜ'ye gelirsen de Vadi yurdunda sakın kalma :P
Kullanıcı avatarı
Rhesus

Bölüm: END
30 Tem 2010, 02:05 Başa Dön

alkolikk yazdı:
fantastic84 yazdı:son olarak şunu diyeyim İTÜ sana diğerlerine kıyasla çok daha iyi eğitim vermiyor.aslında İTÜ yü kazanıp okumasını başaran birisi zaten meslek hayatında birçok şeyi başaracak yetenektedir. bir yerlerde yükselmesi bu sebepledir, yani kendisi yetenekli olduğu içindir, İTÜ yetenek kattığı için değil.itünün fiyakası ise başta belirttiğim gibi hiç olmaz değil ama nadiren olur bunu senelerdir iş hayatında özellikle gözlemleyen birisi olarak söylüyorum.

sen kendi yeteneklerinle itüye gelmeden bütün mühendislik bölümlerden mezun ol o zaman

bu arkadaş gibi boş,amaçsız ve gereksiz konuşanlar da olabiliyor forumda. :)
fantastic84

Bölüm: JDF
30 Tem 2010, 02:36 Başa Dön

teşekkürler rhesus =) son olarak şunuda sorayım itüden sonra kocaeli üniversitesi metalurji ve malzeme müh. düşünüyordum. İTÜ gerçekten iyi ama bölümün çalışma alanalrı kısıtlı diğerinde ise bölümün oldukça geniş çalışma alanı mevcut ama İTÜ gibi değil. ben iki şıkkıda benimsedim siz olsaydınız okuyanlar olarak hangisini tercih ederdiniz ?
neo768

31 Tem 2010, 14:18 Başa Dön

neo768 yazdı:teşekkürler rhesus =) son olarak şunuda sorayım itüden sonra kocaeli üniversitesi metalurji ve malzeme müh. düşünüyordum. İTÜ gerçekten iyi ama bölümün çalışma alanalrı kısıtlı diğerinde ise bölümün oldukça geniş çalışma alanı mevcut ama İTÜ gibi değil. ben iki şıkkıda benimsedim siz olsaydınız okuyanlar olarak hangisini tercih ederdiniz ?

ben her durumda itüyü yazardım..
seviyorum ya :diss
Kullanıcı avatarı
faraday

Bölüm: FIZ
31 Tem 2010, 15:28 Başa Dön

faraday yazdı:
neo768 yazdı:teşekkürler rhesus =) son olarak şunuda sorayım itüden sonra kocaeli üniversitesi metalurji ve malzeme müh. düşünüyordum. İTÜ gerçekten iyi ama bölümün çalışma alanalrı kısıtlı diğerinde ise bölümün oldukça geniş çalışma alanı mevcut ama İTÜ gibi değil. ben iki şıkkıda benimsedim siz olsaydınız okuyanlar olarak hangisini tercih ederdiniz ?

ben her durumda itüyü yazardım..
seviyorum ya :diss

ben orda olmadığım halde bende seviyorum ama eksileriyle artılarıyla 2 seçenekten birini seçmek zorundayım :diss
neo768

31 Tem 2010, 15:53 Başa Dön

neo768 yazdı:
ben orda olmadığım halde bende seviyorum ama eksileriyle artılarıyla 2 seçenekten birini seçmek zorundayım :diss

Metalurji malzeme güzel bölüm, kocaelide iyi üniversite

ama ben İTÜ'yü yazardım :diss

(Yani artılarını da eksilerini de düşünerek)
Kullanıcı avatarı
faraday

Bölüm: FIZ
31 Tem 2010, 15:56 Başa Dön

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir