İTÜ'den mezun olmus kullanicilarin tavsiyeleri ve anıları icin.

arkadaslar makina mezunları ne kadar maas alıyoo bu bolumle ilgili dusuncelrnz nelerdir iyi maaş için neler yapmak gerek iş basvurularında neler dikkate alınıyor
voleybol

Bölüm: MAK
14 Tem 2010, 17:35 Başa Dön

Allah sabır versin mühendis olarak çalışacak insanlara, her gün en az 1 saat yol çekersin fabrikana gitmek için bi de dönüşü vardır eder 2 saat. Sabah 8'de başlar akşam 18'de bitirirsin işini. sabah 630'da kalkar eve 1900'da varırsın şanslıysan. Yorgunluktan hiçbirşey yapamazsın, ileride evlensen çocuğunu eşini doya doya göremezsin.

Ama buna rağmen, şehir merkezinde genel müdürlüklerde çalışan mühendislik bölümü mezunları sabah 830'da işe başlar 1730'da işten çıkar evini de işine yakın tutarsa, ilk örnekteki arkadaştan 2 saat daha uzun yaşar her gün. Spor yap, sinemaya git, dışarı çık, en kötü eve git dinlen.

Ki bir anlayışa bakışa göre, mühendislik fakültesinde okuyan adam bir işletme, iktisat, ekonomi mezunu adama göre daha çok zorlanır eğitim hayatında. Ortalama olarak, sayısal- analitik düşünmeye daha yatkındır. Ama buna rağmen zıpkın gibi mühendis adamlar mavi yakalı kişilerle boğuşmaya fabrikaya giderler şıpır şıpır terlerler. İşletmeci muadilleri klimalı ofislerinden onları izler.

Bir makina mühendisi olarak eğitim hayatım boyunca işletmecilerin iş bulabildiği yerlerde iş bulabilmek için kendimi geliştiren, donatan hatta yırtan bir insan oldum. Ve bunun sayesinde dünyanın en büyük multinational firmalarından birinde ticari bir pozisyonda çalışıyorum. Şimdi meslektaşlarımın çalıştığı koşulları gördükçe gerçekten onlar için üzülüp, ülkemizdeki bu sisteme hayret ediyorum. Zİra aynı çalışma süresinde elde ettiğimiz koşullar birbirinin yanından bile geçebilecek seviyede değil.

Ne diyelim, kolay gelsin mühendislere.
Kullanıcı avatarı
yigitovic

16 Tem 2010, 15:29 Başa Dön

mesai saati forum kasabildiğine göre gerçekten keyfin yerinde. darısı diğer makinacılara.
furby

16 Tem 2010, 16:00 Başa Dön

arkadaş biraz nispetçi ama iyi niyetli, olanı söylüyor yani ;) bu dengesizliği ben de anlamış değilim, arkadaş sen o kadar oku, yırt kendini; sonra git bir fabrikaya (girebilirsen tabii ) sabah 7ye çeyrek varken servise bin, akşam 19.30 da evde ol.. sonra 2 yıllık sigortacılık okumuş adamla aynı ekonomik koşullarda kal, senin sıcaktan paçan terlerken o (ve benzerleri ) çaya sakkarin mi atmak iyidir esmer şeker mi onu tartışsın.. gibi gibi
Kullanıcı avatarı
Deathweight

Bölüm: GEM
16 Tem 2010, 16:13 Başa Dön

Nispet değil be abi bu, aslında benimle beraber mezun olan herkesin hakkettiği benim anlattığım şartlar. Ama ben buraya gelebilmek için okuldaki arkadaşlarımdan farklı olarak çok uğraştım, yırtındım birşeyler yapabilmek için, onları da bu yola sevketmek istedim ama neredeyse kimse dinlemedi beni. Şimdi de bana saydıran o kadar çok arkadaşım var ki, biz çalışalım siz yatın diyen. Ben mi suçluyum yoksa sistem mi beni buna itti anlayamıyorum bazen.

Zira niyetimiz kimseyi kırmak, gocundurmak veya hava atmak değildir.

@furby; mesaisinde dota çeviren mühendis tanıdıklarım da var haberin ola:)
Kullanıcı avatarı
yigitovic

16 Tem 2010, 18:33 Başa Dön

saygıdeğer abilerim ablalarım şu elinde görmüş olduğunuz genç İTÜ işletme mühendisliği ve makina mühendisliği arasında takılıp kalıyor öncelikle;

ikisinin arasında iş imkanı nasıldır demek istediğim odur ki işletme müh mü mezun olduğunda daha kolay iş bulur makina müh mü ?

makina mühendisi ek olarak fazla kasmadığı sürece illa fabrika ortamına mahkum mudur ?

yabancı dil bilen işletme mühendisi aç kalırmı

ancak şunu farjkettim ki siz makina müh sünüz son sorumu nasıl cevaplayacaksınız hani bilen vardır belki

teşekkürler,
saygılar.
justinial

29 Tem 2010, 00:51 Başa Dön

asil kendine bi soru sor
ben nerde mutlu olucam
eger isletme muh secersen, muhendislikten daha cok isletme yapicaksin
ama eger makina secersen hayatinin geri kalanini muhendis olarak gecireceksin.
sen hangisinde mutlu olurum diyosan onu sec.
yani demek istedigim bu iki bolum birbirinden o kadar alakasiz.
aklima geldi de acaba birini sen dierini de ailen filan mi istiyo?

sorularina gelecek olursak
is imkani sanirsam ayni olabilir. iyi biyerde yuksek lisans ve ekstra bi dille ikisinde de guzel isler basarirsin, maasin da bi o kadar guzel olur.

valla yuksek lisansini mba isletme filan yaparsan makinada sen de bi isletmeci olarak cikabilirsin. ama bunun icin tutup da o kadar muhendislik dersi almaya gerek yok kanimca.yani fabrika istemiosan secenek var anliyacagin.

yabanci dil bilen isletmeciyi bilemicem ama ben suan ingilizcenin ustune almanca yapiyorum. hem yuksek lisans hem de is bulma daha kolay olsun diye.
ama sanirsam İTÜ mezunu hic ac kalmaz. daha iyi teklifler olur, daha kotuleri olur daha ortalama alti yerlerde ise baslarsin ama her halukarda baslarsin yani. asil buyuk pay sen kendini ne kadar gelistiroysun

umarim isine yaramistir.
ama simdiye kadar hedefini koymamis olman bana baya ters geldi
onundeki 60 yili etkileyecek bi karar vericeksin. simdiye birakmana sasridm dogrusu
Kullanıcı avatarı
wassat

29 Tem 2010, 01:23 Başa Dön

arkadasim, ben makina okuyup isletmeyle cap yapmistim zamaninda, ve sunu fark ettim ki makinanin yaninda isletme biraz, deyim yerindeyse, ' yalan ' kaliyor. Her iki bolumde de hem halen is arayan hem de baya iyi yerlerde calisan arkadaslarim var. Is konusu biraz sansa, biraz da senin yeteneklerine bakiyor. Ismetlecelerin yaptigi is hosuma gitmedigi icin ben makinadan yoluma devam ediyorum. Su an da isvicre'de enerji uzerine master yapiyorum. Sana bol sans dileyeyim, hangi isi yapmak istiyorsan onu sec, puanlara pek kafani takma.
federico

29 Tem 2010, 15:16 Başa Dön

federico yazdı:arkadasim, ben makina okuyup isletmeyle cap yapmistim zamaninda, ve sunu fark ettim ki makinanin yaninda isletme biraz, deyim yerindeyse, ' yalan ' kaliyor. Her iki bolumde de hem halen is arayan hem de baya iyi yerlerde calisan arkadaslarim var. Is konusu biraz sansa, biraz da senin yeteneklerine bakiyor. Ismetlecelerin yaptigi is hosuma gitmedigi icin ben makinadan yoluma devam ediyorum. Su an da isvicre'de enerji uzerine master yapiyorum. Sana bol sans dileyeyim, hangi isi yapmak istiyorsan onu sec, puanlara pek kafani takma.

federico güzel söylemiş.. :diss
Kullanıcı avatarı
faraday

Bölüm: FIZ
29 Tem 2010, 16:15 Başa Dön

@wassat benim tercih listemde 2 bölüm var makina ve endüstri/işletme müh hayalim hep endüstri yönünde ancak iş bulmak her zaman makina mühendisi için daha kolaydır onun için ayrıca endüstri seçersem yıldız da okuyacağım ama makina yı İTÜ de işletme mühendisini makinadan önce yazarım tutması düşük ijhtimal ancak şansa artık teşekkür ederim verdiğin cevap için.
justinial

30 Tem 2010, 02:06 Başa Dön

İtü Makina'dan mezun olduktan sonra, endüstride yüksek lisans yapabilirsin. Eğer oldukça iyi bir öğrenci olabilirsen, endüstri ile çap da yapabilirsin. Ayrıca Makina Mühendisi olarak da çalışırken endüstri mühendisinin yaptığı işleri de yapabilirsin. Bu tamamen senin kendini öğrenim hayatında nasıl geliştirdiğin ile alakalı.
Kullanıcı avatarı
yigitovic

31 Tem 2010, 10:57 Başa Dön

kendini öğrenim hayatında nası geliştirdiğinle alakalı mı :mezun

valla mezun olunca, hiçbi işte kullanabileceğin bilgi donanımına falan sahip olmuyorsun, işi işte öğreniyorsun.. benim fikrim bu yönde, "ben bu konularda kendimi geliştirdim" vesaire dersen anca iş mülakatlarında sana artı puan olur.. bu da iyi bişeydir, bende yoktu mesela :lol

yeni gelenlere bi öğütüm olsun taze mezun olarak, bu bölüm size ders yükü hariç hiçbir şey vermez, bir şeyler almak istiyorsanız zorlamanız gerekir.. o yüzden hedef belirleyin kendinize, erasmus'a mı gidecem, yurtdışında master mı yapacam, direkt iş hayatına mı atılacam vesaire, onları gerçekleştirmeye uğraşın..
Kullanıcı avatarı
musker

31 Tem 2010, 21:16 Başa Dön

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir